Takspyling

Takspyling og mosefjerning i Trondheim

Takspyling

Takspyling og mosefjerning

For de fleste er huset ikke bare den største investeringen man har, men også noe man ønsker skal se bra ut utenfra.

Takspyling og takvask  er viktigere enn mange kanskje tror, og det estetiske er nok det minste problemet.

Overgrodde tak med alger og mose kan føre til permanente skader i form av sopp og råte på taket. I tilegg til å redusere ventilasjonen.

Hvorfor vasker vi taket?

Når det legger seg mose på taket er dette begynnelsen på det som i verste tilfelle kan ende opp som et råttent tak. Mosen tiltrekker seg fukt og holder på denne. Blir den liggende på taket over lengre tid, vil den fuktige mosen føre til at sopp legger seg i taket, og i verste fall føre til råteskader.

Alger, mose, lav og andre biomasser kommer oftest på skyggebelagte sider av taket eller på plasser hvor det kommer mindre sol og påvirker takets levetid.

Nærværet av smuss og biomasse påvirker hvor mye sollys absorberes av et tak, og sålledes den varmemengde som en bygning absorberer.

Taket kan også miste farge og glans og en eventuell vannoppsamling på taket pga mose eller andre biomasser kan føre til frostsprengning ved kaldt vær.

Trenger du hjelp til jobben?

Å vaske taket selv er mer komplisert enn man kanskje tror. Ikke bare skal det riktige metoder og riktige kjemikalier for at man skal få det skikkelig rent, men sikkerheten er også viktig. Skråtak er en utfordring for folk flest og krever skikkelig sikring.

Vi i Trondheim Renholdsservice AS tar sikkerheten på alvor og har alt av utstyr for å gjøre jobben trygt, raskt og effektivt med et skinnende resultat.

Hvis ønskelig tar vi også en skikkelig rens i takrenner og nedløp med det samme vi er på plassen.

Impregnering og vedlikehold av tak

Vi anbefaler påføring av produkter som sikrer takets levetid frem mot neste rengjøring. Blant annet kan det være lurt å impregnere taket og bruke rengjøringsmidler som er beregnet for vedlikehold av tak. Da får du en preventiv virkning mot mose, alger og andre biomasser.

takvask

Kontakt oss for et uforpliktende tilbud på takspyling.

Ta gjerne en telefon til 40096238 eller ta kontakt via vårt kontaktskjema for en uforpliktende prat eller tilbud om takspyling og mosefjerning.

Trykk her for å lese vår personvernerklæring

Nettside driftes og vedlikeholdes i samarbeid med syntaxerror.no